Σημάδια στο Χρόνο: Η Queer Ιστορία της Θεσσαλονίκης

 

EuroPride 2024
exclusive quided tour

 

Φημισμένη για την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική της κληρονομιά, η «πρωτεύουσα του Βορρά» σας προσκαλεί να ανακαλύψετε το παρελθόν της και να γνωρίσετε τους ανθρώπους της, μέσα από ξεχωριστές ξεναγήσεις, αποκλειστικά σχεδιασμένες για το EuroPride 2024!

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, συναντάμε κτίρια, πλατείες, αγορές και γειτονιές που σήμερα αποτελούν τοπόσημα, κρύβοντας παράλληλα μοναδικές ιστορίες. Στην περιπατητική μας διαδρομή, αφηγούμαστε τις συναρπαστικές ιστορίες των ανθρώπων της πόλης, συνδέοντάς τις με γειτονιές πολυσύχναστες αλλά και του περιθωρίου, γειτονιές φωτεινές αλλά και σκοτεινές.

Τα μέρη αυτά αποκαλύπτουν τα μυστικά του παρελθόντος τους και της queer ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Ποια είναι τα σημεία αυτά του κέντρου της πόλης που άφησαν τα σημάδια τους μέσα στο χρόνο; Ποιες είναι οι ιστορίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της Θεσσαλονίκης; Τι σχέση έχει ένας άνδρας 2300 χρόνων, ένα καφενείο στο λιμάνι, μια αυτοκτονία στα Δικαστήρια και τα Λουτρά Παράδεισος στο κέντρο της πόλης; Οι ιστορίες ξυπνούν τις γειτονιές και το παρελθόν συνδέεται με το παρόν μέσα από live performances, φωτογραφίες, ήχους και αντικείμενα πρωταγωνιστών. Κάθε μας βήμα αποκαλύπτει ένα νέο κεφάλαιο στην ιδιαίτερη και πολύχρωμη ιστορία της Θεσσαλονίκης.

– – – – – – – – – – – – – –

Ημερομηνία & Ώρα:
Τρίτη 25 Ιουνίου | 11:00-13:00

Κόστος συμμετοχής:
30€/άτομο

Γλώσσα:
Ελληνικά

Περισσότερες πληροφορίες:
(+30) 2311242382 & 6946002553

– – – – – – – – – – – – – –

Η ξενάγηση έχει σχεδιαστεί από την dot2dot και υλοποιείται από έμπειρο πιστοποιημένο ξεναγό.

Περιλαμβάνεται η χρήση ηχητικού εξοπλισμού.

Απευθύνεται σε ενήλικες.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Το σημείο συνάντησης θα γνωστοποιηθεί μέσω email με την ολοκλήρωση της κράτησης.

Για δέσμευση θέσης είναι απαραίτητη η προπληρωμή του ποσού, από τον παρακάτω σύνδεσμο (“ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ”).

Πολιτική ακυρώσεων:
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση που η ξενάγηση ακυρωθεί για λόγους ανωτέρας βίας ή λόγω μη συμπλήρωσης επαρκούς αριθμού συμμετεχόντων.
Επιστροφή χρημάτων για ακυρώσεις που θα πραγματοποιηθούν το αργότερο 48 ώρες πριν την έναρξη της ξενάγησης. Μετά το πέρας του εν λόγω χρονικού διαστήματος, δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων.

– – – – – – – – – – – – – –

*Δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος για να ενημερωθείτε σε περίπτωση που η ξενάγηση είναι και πάλι διαθέσιμη
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ!










    Accessibility Toolbar